Dankzij ondersteuning van het Oranje Fonds heeft stichting Lokaal & Sociaal de mogelijkheid om de boodschappenservice uit te breiden met een extra bezorgauto, mobiele pinapparaten en extra mankracht. De boodschappenservice van Lokaal & Sociaal kan hierdoor per direct meer kwetsbare Amsterdammers bedienen en heeft bovenal ruimte voor nieuwe klanten!

Stichting Lokaal & Sociaal levert met haar boodschappenservice sinds 2015 boodschappen aan Amsterdamse ouderen en mensen die vanwege een beperking zelf geen boodschappen kunnen doen.

De uitbraak van Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat onze kwetsbare doelgroep massaal ondersteuning nodig heeft, we hierdoor al snel op onze maximumcapaciteit zaten en niet meer aan de vraag konden voldoen. Met als gevolg dat we op een bepaald moment, noodgedwongen, keuzes in kwetsbaarheid moesten maken. Wie bedien je, wanneer er al teveel mensen zijn ingepland, er nieuwe personen ondersteuning nodig hebben en er letterlijk gekozen moet worden tussen iemand van 93 en iemand van 54 met COPD? Een keuze die je niemand toewenst.

Met de steun van het Oranje Fonds behoren dergelijke keuzes echter tot het verleden!

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De ernst van de huidige Corona crisis goed inschattend, heeft het Oranje Fonds snel gehandeld en het Acute Corona Noodfonds opgericht om zodoende ondersteuning te bieden aan organisaties die zich tijdens de crisis inzetten voor kwetsbaren in de samenleving.

Kwetsbare Amsterdamse ouderen en mensen met een beperking die op zoek zijn naar een betrouwbare boodschappenservice, waar men producten van zelfgekozen winkels kan bestellen, zijn dan ook van harte welkom om gebruik te maken van de dienstverlening van Lokaal & Sociaal.

Onze dankbaarheid gaat uit naar het Oranje Fonds, die in tijden van crisis de handschoenen opneemt en het Corona virus te lijf te gaat.